استفاده از تمامی فرصتها، ظرفیتها و استعدادهای جوان منطقه
استفاده از تمامی فرصتها، ظرفیتها و استعدادهای جوان منطقه

مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی تا کید کرد
استفاده از تمامی فرصتها، ظرفیتها و استعدادهای جوان منطقه
سید محسن لطیفی مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی در گفتوگو با ستاد خبری نوزدهمین جشنواره تولیدات استانی صدا و سیما در مورد تاثیر این جشنواره گفت: جشنواره تولیدات مراکز استانها فرصت مهم و مناسبی است برای استعدادهای جوان که خود را نشان دهند. از این فرصتها همیشه و همه جا پیش نمیآید و جوانان جویای نام مراکز و برنامهسازان خوش ذوق باید از این فرصت پیش آمده نهایت استفاده را ببرند، منتهی این ایدهآل به شرطی محقق میشود که مراکز بتوانند از تمامی فرصتها، ظرفیتها و استعدادهای جوان منطقه خودشان بهره ببرند و در تولید آثار رسانهای خود، به معنای واقعی کلمه به قدرت، استعداد و انرژی سرشار جوانان منطقه و خزانه فرهنگ و هنر منطقه خود متکی باشند، وگرنه آثاری که در آنها از عوامل فنی و هنری مراکز دیگر خصوصا پایتخت استفاده میشود، نمی تواند نماد اقتدار رسانهای و تواناییهای جوانان یک منطقه باشد.
وی ادامه داد: این وضعیت در بلندمدت مراکز را از نیروی خلاق، جوان و خوش ذوق خالی میکند. مراکز عموما از بابت جذب نیروهای خلاق و متفکر خود در شبکههای سراسری آن هم عمدتا به دلیل شکاف بالای درآمدهای برنامهسازان مراکز با برنامهسازان تهران، ضرر میکنند و همین موضوع، ضرورت توجه مراکز را به نیروهای جوان و مستعد مراکز بیشتر میکند.
لطیفی در ادامه درباره اینکه این جشنواره تا چه حد ميتواند در انگيزهسازي براي برنامه سازان شبکههاي استاني تاثيرگذار باشد، گفت: جشنوارهای در قواره جشنواره تولیدات مراکز استانها، آثار و برکات زیادی دارد و از جمله مهمترین آنها، ایجاد رقابت و عرضه برنامههای معیار و شاخص برای ارتقای سطح کیفی تولیدات در مراکز استانهاست. آثار برتر نمونههای معیار برای برنامهسازی در طول دو سال آتی است و برنامهسازان، هنرمندان و پژوهشگران تا جشنواره آتی سعی میکنند خود را به طراز جشنواره برسانند.
وی ضمن تاکید بر اینکه جشنواره تولیدات مراکز محل رقابت بين برترينها و بهترينها است، گفت: حضور همه مراکز گرد هم و در يک محل و نمايش ظرفيتهاي يک دوره فعاليت دوساله، اين زمينه را فراهم ميسازد تا مراکز استانها از نقاط قوت و ضعف يکديگر آگاه شده، از مزيتهاي هم بهره ببرند و يک تعامل برنامهاي سازنده بين آنها شکل بگیرد که بسیار مفید و موثر است.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی بیان کرد: جشنوارهای در این سطح و با این اهداف، انگیزهآفرین است. برای کسانی که برنده میشوند به نوعی و برای کسانی که برنده نمیشوند به نوعی دیگر. آنها که برنده میشوند، اشتیاق بیشتری برای تولید آثار ارزشمند و فاخر مییابند و آنها که موفق به کسب رتبه نمیشوند، با معیارها و الگوهای برنامهسازی آشنا میشوند و خود را برای رقابت در جشنواره آتی آماده میکنند.
وی همچنین درباره لزوم برگزاری این جشنواره گفت: برای پاسخ به این سوال باید به سه کلید واژه اشاره کنم: برنامه طراز مراکز، همافزایی و رقابت. سه نیاز اساسی مراکز که در طول دورههای برگزاری جشنواره، همواره در حال تغییر هستند و ضرورت برگزاری جشنوارهای در این سطح را صدچندان می کنند.
وی اظهار کرد: همانطور که میدانید عرصههای فعالیت رسانهای مراکز استانها بسیار وسیع و گسترده است و موضوعات و مسائل مبتلابه ملی و استانی در قالبها و شیوههای مختلف هنری و رسانهای در معرض مخاطبان قرار میگیرد. با وجود دستورالعملها و بخشنامههایی که در طول سال به مراکز ابلاغ میشود، ارائه برنامههای طراز و معیار برای برنامهسازان و انسجام لازم در برخورد با موضوعات مختلف ضروری است و برنامه سازان مراکز در کنار رقابت با یکدیگر، به سطحی از مطلوبها و معیارهای شاخص برنامهای، هنری و پژوهشی دست مییابند.
لطیفی ادامه داد: همچنین جشنواره تولیدات مراکز مهمترین تجمع برنامهسازان رادیو و تلویزیون، خبرنگاران، اهالی موسیقی رسانه و پژوهشگران در طول دو سال بوده و فرصت مناسبی است برای همفکری و همافزایی آنها تا سطح کیفی تولیدات خود را ارتقاء دهند. رقابت نیز از جمله الزامات فعالیت رسانهای است که در سطح برابر، انگیزهآفرین و سازنده است.