انسانها نیازمند تشویق هستند
انسانها نیازمند تشویق هستند
حجت طاهری:
انسانها نیازمند تشویق هستند
انسانها نیازمند تشویق هستند
کارگردان مستند «زندگی در خور موسی» معتقد است که انسانها هر چه قدر هم بزرگ و فروتن باشند، باز هم نیازمند تشویق هستند و با قدردانی از کارهایشان انرژی میگیرند.
حجت طاهری مستندساز برجسته در گفتوگو با ستاد خبری نوزدهمین جشنواره تولیدات مراکز استانهای صدا و سیما در مورد ارزیابی آثار ارائه شده در ادوار مختلف جشنواره گفت: نباید انتظاری بجز پیشرفت در سطح تولیدات جشنواره داشت. سه ویژگی در کیفیت ساخت کارهای هنری و رسانهای مهمتر از دیگر فاکتورها است. اول ذوق و شعور هنری، دوم مهارت و تجربه و سوم هم سخت افزار مناسب است.
وی افزود: هر چند ذوق و شعور هنری هر فرد بیشتر ذاتی است و حتی اگر پرورش و رشد آن را در طی سالیان نادیده بگیریم، در افزایش تجربه و مهارت و پیشرفت سختافزاری دیگر جای تردیدی نیست. وقتی هر ساله، نیروهای جدید با استعدادی نیز به این چرخه وارد میشوند، حتی میتوانند تاثیر مشکلاتی مثل کمبود منابع مالی را نیز کمرنگ کنند.
طاهری در ادامه و در پاسخ به این پرسش که جشنواره چه تاثیری در شناسایی جوانان مستعد در مراکز استانها خواهد داشت، گفت: شبکه های سراسری واقع در پایتخت نهایتا بتوانند تعدادی از هنرمندان و برنامهسازان پایتختنشین را جذب کنند. در دیگر نقاط کشور، این مسئولیت، به دوش مراکز استانهاست. شانس فعالیت برای جوانان تازه وارد در شبکههای استانی، که تعدادشان هم بیشتر از شبکههای سراسری است، بالاتر است. حالا وقتی که تعدادی از آنها با آثاری شایسته در مراکز استانها میدرخشند، باید بتوانند در ابعادی بزرگتر هم خود را معرفی کنند و یکی از این راهها همین جشنواره است.
وی همچنین درباره اینکه برگزاری جشنواره و اهدای جایزه تا چه حد میتواند در ایجاد انگیزه برای منتخبین در مراکز تاثیرگذار باشد، گفت: انسانها هر چه قدر هم بزرگ و فروتن باشند، باز هم نیازمند تشویق هستند و با قدردانی از کارهایشان انرژی میگیرند. هنگامی که مقایسه می شوند، اگر در این مقایسه سربلند باشند، می فهمند که راهشان را تقریبا درست انتخاب کردهاند و در غیر این صورت باید در اصلاح روش و یا بهتر کردن آن اقدام کنند ونکته آخر اینکه در جشنواره تولیدات مراکز، همیشه صحبت درباره جوانان و هنرمندان مراکز است که در این جشنواره محک می خورند، در حالی که مدیران مراکز و معاونتهای اصلی آنها هستند که بیشتر مورد ارزیابی قرار میگیرند.
کارگردان مستند «زندگی در خور موسی» که برنده 6 جایزه در جشن خانه سینما شده بود، در پایان بیان کرد: در طی این جشنوارههاست که، موفقیت برنامههای بلند مدت، نسبت به دیگر برنامهریزیهای نابسامان، جلوه میکند. اینجاست که کیفیت کارهاست که ملاک قرار میگیرد نه کمیت آنها. همه میدانند که ساختن کارهای زیبا، یک هنر است، ولی مدیریت هنرمندان هم، هنر دیگریست.