با آسیبشناسی پژوهشها میتوان آنها را به سمت مرحله منجر به تولید سوق داد
با آسیبشناسی پژوهشها میتوان آنها را به سمت مرحله منجر به تولید سوق داد

ملکیتبار: با آسیبشناسی پژوهشها میتوان آنها را به سمت مرحله منجر به تولید سوق داد
مشاور رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار رسانه ملی معتقد است که با توجه به تحقیقهای جامعی که با نقشههای راه و همراهی پژوهشگران ارشد به ثمر رسیده است، این گونه آثار غنی از اطلاعات هستند و این پژوهشها میتوانند پایهای برای تحقیقات بعدی باشند. ضمن اینکه با آسیبشناسی این پژوهشها میتوان آنها را به سمت مرحله منجر به تولید سوق داد.
مجید ملکیتبار مشاور رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار رسانه ملی و داور بخش راهبردی کمیسیون پژوهش نوزدهمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانهای صدا و سیما در گفتوگو با ستاد خبری این رویداد گفت: گستردگی و تنوع شبکههای استانی، ضرورت توجه به پژوهش را نمایان میکند، چرا که تحقیق و پژوهش در ساخت برنامههای رادیویی و تلویزیونی چه در مراحل پیش از تولید و چه تولید، امروزه امری جداییناپذیر در رسانههای تصویری جهان است.
وی تاکید کرد: کارشناسان، دو عامل مهم را در موفقیت یک فیلمنامه موثر میدانند: خلاقیت و پژوهش. یک ایده خلاقانه همراه با پژوهش و تحقیقاتی که قبل و یا همزمان با ساخت یک برنامه تلویزیونی یا فیلم انجام میشود، نقش مهمی در موفقیت اثر دارد. این دو محور در فضای رسانه ملی، کاملا به هم مرتبط هستند، هر چند ممکن است خواستههای تولید به طور کامل و صددرصد در پژوهش و خواستههای پژوهش در تولید منعکس نشود اما نگاه پژوهشگران و مدیرانی که این پژوهشها را ارزیابی میکنند مبتنی بر کاهش این فاصله است و پژوهشهایی که تاکنون انجام شده، موید این نکته است.
داور بخش راهبردی کمیسیون پژوهش جشنواره نوزدهم تولیدات مراکز استانها در مورد آثار این دوره از جشنواره بیان کرد: تنوع در روشهای تحقیق و در شش بخش پژوهشی سبب شده که نسبت به دورههای گذشته آثار در خور توجهی راهی تولید شود و میتوان به درستی رد پای حضور یک پژوهشگر مستند را در این آثار مشاهده کرد. با توجه به تحقیقهای جامعی که با نقشههای راه و همراهی پژوهشگران ارشد به ثمر رسیده است، این گونه آثار غنی از اطلاعات هستند و این پژوهشها میتوانند پایهای برای تحقیقات بعدی باشند. ضمن اینکه با آسیبشناسی این پژوهشها میتوان آنها را به سمت مرحله منجر به تولید سوق داد.
وی اظهار کرد: ارائه سوژههای مناسب و قابل استفاده برای مخاطبان و برنامهسازان و آمیختگی آن با رنگ و بوی هر استان در این دوره از جشنواره موجب خرسندی است و ارتباط پژوهشگر با دنیای پیرامونش این امکان را به او میدهد که سراغ موضوعاتی برود که دغدغه مخاطبان شبکه استانی است. این دغدغه میتواند در سطح یک روستا یا شهرستان و متکی به مسائل بومی و منطقهای باشد.
ملکیتبار با بیان اینکه صددرصد موضوعات به این نکته توجه داشتهاند و در ارزیابیهای ما نمرات پژوهشگران بالای 90 امتیاز بوده است، گفت: همین نکته نشان میدهد که به لحاظ روششناسی، اطلاعاتی که در یک پژوهش گردآوری شده و حتی شیوه نگارش و ویرایش آثار پیشرفت قابل توجهی داشتند.
وی تاکید کرد: پژوهشگری که در مرکز استان است باید پژوهشش را در کنار توجه خاص به موضوعات بومی و منطقهای، بر مبنای روشهای علمی تکمیل کند و آنچه به همه این ویژگیها اعتباری درست میبخشد اتکا به روشهای درست استخراج دادهها، نمونههای درست و پردازش آنهاست که در صورت رعایت اصول دانشگاهی و تئوریهای مدون پژوهش و تحقیق، حتما امتیاز ویژهای را از آن خود خواهد کرد.