جشنواره تولیدات استانی ؛ آیینه هنرمندان و برنامه سازان سراسر کشور
حاصل یک سال تلاش و همت برنامهسازان و هنرمندان صدا وسیمای استانها، در جشنوارههای مراکز خودنمایی میکند از این جهت جشنوارههای مراکز میتواند آیینهای برای دیده شدن برنامهها و برنامهسازان صدا وسیما باشد.
شناسایی استعدادها و برنامهسازان نخبه مراکز، شناسایی و معرفی خرده فرهنگها، باورها، آداب و رسوم بومی و محلی مراکز استانها، ایجاد رقابت برای ارتقای کیفی محصولات رسانه ملی در مراکز استانها، تشویق مراکزی که در طول سال نسبت به تعهدات خود در برابر مخاطب عملکرد مطلوبی ارائه دادهاند، توجه به منابع محلی و ایجاد جریان فرهنگی در مراکز میزبان برگزاری جشنواره ، توجه و تاکید بر اهداف سیاستها و افق رسانه در گزینش برنامهها، همچنین ایجاد فرصت مناسب برای تبادل افکار و انتقال تجارب مدیران و همکاران برنامهساز، میتواند از جمله اهداف و ضرورتهای برگزاری جشنواره مراکز استانها باشد.
برگزاری جشنوارههای مراکز در ادوار گذشته شرایطی را فراهم کرده است تا توانمندیها، ظرفیتها و استعدادهای مراکز استانی کشف شده و ارتقاء یابد. از این منظر بسیاری از مجریان و برنامهسازان خبره، در شبکههای سراسری و ملی از دل همین جشنوارههای مراکز استانی شناسایی و معرفی شدند. همچنین جشنوارهها در طول سالیان گذشته موجب تقویت و رشد برنامهسازان محلی در تراز برنامهسازان ملی در شبکههای سراسری شده است، البته اگر مراکز استانی به مزیتهای فرهنگی و برنامهسازی و ظرفیتهای محلی خود توجه میکردند اکنون اکثر مراکز حداقل در چندین بخش میتوانستند به عنوان برند مشخص معرفی شوند.
جشنواره مراکز با ایجاد زمینههای لازم برای رقابت سازنده موجب ایجاد انگیزه به منظور ارتقاء سطح کیفی برنامهسازان میشود. همچنین تشویق برنامهسازان موفق در جشنواره مراکز و اهداء جوایز به آنان موجب شور و شوق آنان برای تولید برنامههای فاخر مبتنی بر سیاستها و اهداف سازمانی خواهد شد.
با وجود ویژگیهای متنوع فرهنگی در کشور و ظرفیت تولید برنامههای گوناگون در مراکز استانی و تجمیع هنرمندانه آن، جشنواره مراکز استانها میتواند رنگین کمانی جذاب از آثار متنوع و متفاوت فرهنگی ایجاد کرده و جشنواره مراکز استان را تبدیل به جشنوارهای متفاوت و متشخص کند.
بررسی روند توفیقات مراکز صدا وسیما در طول برگزاری جشنوارههای ادوار گذشته مشخص می کند که روند حرکتی اغلب مراکز با نوساناتی روبهرو بوده است، یعنی نمودار رشد مراکز، متعادل و سیر منطقی نداشته که این موضوع باید مورد توجه مدیران مراکز قرار گیرد که چه عواملی بعد از برگزاری جشنوارهها موجب سیر نزولی کیفیت برنامهها میشود تا موانع به دقت شناسایی و در صدد رفع آن برآیند.
سهم برنامهسازان جشنواره نسبت به افرادی که بیشتر حضوری تشریفاتی دارند باید بیشتر شود.
برنامهسازان موفق و منتخب معمولا پس از جشنواره به حال خود رها میشوند، در حالی که میتوان با برگزاری دورههای آموزشی داخلی و خارج از کشور، ارتقاء رتبه شغلی و امتیازاتی از این دست آنان را بهطور مستمر مورد توجه قرار داد.