دکتر دارابی: ایران باید تامینکننده بخشی از نیازهای پویانمایی جهانی باشد/ پیشرفتهای ایران در آثار پویانمایی متبلور شود

معاون امور استانهای صدا و سیما با تاکید بر صدور ارزشهای اخلاقی و فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با تکیه بر آثار پویانمایی گفت: هدفگذاریها در این زمینه باید تامین بخشی از نیازهای جهانی به آثار انیمیشنی باشد.
به گزارش ستاد خبری نخستین جشنواره ملی پویانمایی تلویزیونی ایران، دکتر علی دارابی در مراسم افتتاحیه این جشنواره که در سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد اظهار کرد: اجازه دهید در مطلع سخنانم مراتب قدردانی، سپاسگذاری و تشکر خود را از کسانی کهموجبات برپایی این جشنواره را فراهم ساختند به رسم ادب تقدیم کنم؛ برادر گرامی جناب آقای دکتر علی عسکری رئیس محترم سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران که با احساس مسئولیت تاریخیراهاندازی نهضت پویانمایی در کشور را متوجه رسانه دانستند و دستور به برگزاری جشنواره دادند و همچنین استاندار کاردان و باتجربه استان همدان جناب مهندس ناصر نیکبخت که با بسیج همه نیروها و امکانات استان را برای میزبانی شایسته نخستین جشنواره ملی پویانمایی محیاکردند.
وی افزود: همچنین از مدیران، معاونان، کارشناسان و کارکنان مرکز صدا و سیمای همدان به خصوص جناب مهدی دهقاننیری و همه همکاران و مدیران ستاد معاونت امور استانها بالاخص جناب سیدعباس فاطمی،مسئولان کمیتهها، کمیسیونها، اعضای محترم هیأت بررسی انتخاب و داوران صمیمانه قدردانی و تشکر میکنم.
معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما در ادامه با اشاره به پیشگامی ایرانیان در پویانمایی عنوان کرد: پویانمایی یا همان انیمیشن اگرچه از ابداعات غربیها در قرن بیستم بود و در مدت نیم قرن توانست رشد و نمو کند، قدرت بگیرد و عالمگیر و جهانی شود اما ایرانیان در پنج هزار و دویست سال قبل که به دوران برنز باز میگردد، برابر اسناد و مدارک تاریخی برجای مانده از ظرف سفالی در "شهر سوخته" در استان سیستان و بلوچستان پایهگذاران اولین انیمیشن جهان محسوب میشوند اما باید گفت این سابقه تمدن و برخورداری از چنین میراثفرهنگی با امروز ما نسبتی ندارد.
وی ادامه داد: امروزه پویانمایی تبدیل به یک صنعت بزرگ شده است،صنعتی مهم و تأثیرگذار و به شدت محبوب در حوزه فرهنگی و هنری که در دهههای اخیر نقش بیبدیل در انتقال فرهنگی به خصوص در عرصه کودک و نوجوان داشته است و مخاطبان فراوانی را به سمت خود جذب کرده است.
دارابی خاطرنشان کرد: کمپانیهای بسیاری در زمینه انیمیشن، یاکارتون سازی در سطح جهانی فعالیت میکنند که عمدۀ آنها تحت اختیارو سلطۀ غربیها و بطور مشخص آمریکاییها هستند.
معاون امور استانهای رسانه ملی با بیان اینکه این صنعت علاوه بر ایجاداشتغال و رونق کسب و کار میلیونها نفر در اقصی نقاط جهان شده است گفت: علاوه بر این از طریق ارتباط مستقیمی که با کودکان برقرار میکنندبه آسانی میتواند مفاهیم و موضوعات بسیاری را به آنان منتقل سازند به طوری که میربینیم شخصیتهای ساده و دوست داشتنی دنیای کارتون برای مخاطبان به ویژه کودک و نوجوان به آسانی به عنوان الگو پذیرفتهمیشوند و کودکانمان سعی می کنند رفتارهای آنان را تقلید کنند.
وی بیان کرد: آنچه امروز اهمیت این صنعت را بیش از گذشته برایکشورهای مستقل و صاحب فرهنگ معطوف کرده است "جریان جنگ نرم" و خیز بلند تهاجم فرهنگی برای نابودی فرهنگ و میراث تمدنی کشورها و فرهنگهای مستقل و ریشهدار است چنانکه میبینیم پوسترها، عروسکها، لباسها، لوازمالتحریر و ... و در یک کلمه "فرهنگ عمومی" در خدمت ایناهداف قرار گرفته است.
دارابی با اشاره به اینکه نسل جدید کارتنها برخلاف گذشته صریحاً با مضامین سیاسی به دنبال القاء ارزشهای غربی به عنوان "ارزشهایبرتر جهانی" است افزود: با ظهور ماهوارهها و شبکههای اجتماعی و فضایمجازی و بازیهای رایانهای که موجب تغییرات شگرف و حیرتآوری در عرصه تولید و توزیع پیام برای مخاطبان و کاربران بوجود آوردهاند به ویژه تعاملی بودن برخی از این رسانههای نوظهور بیشک تأثیرگذار و نفوذ آن چند برابر سایر رسانههای دیگر شده است زیرا بسیاری از اینبازیها و گیمها اصول و روش یادگیری چون با همذات پنداری، تمرین،تکرار، پاداش و تقویت را به کار میگیرد و با بهرهگیری از عنصر تخیل و پیچیدگی، گرافیک، صدا و تصویر، قصه و داستان، رابطهای وثیق و تأثیرگذار بر مخاطب خاص ـ منظور کودک و نوجوان ـ ایجاد میکند.
معاون امور استانهای صدا و سیما گفت: این مسئله نه تنها سبب میشود نسل فردا ارزشهای مستقل و بومی خود را از دست بدهد بلکه با نفوذ در درون خانهها و هجوم بیامان به خانوادهها در گسترش خشونت، بیاخلاقی و پرخاشگری نقش اول را برعهده دارد.
وی با اشاره به نهضت پویانمایی و بایستههای آن تصریح کرد: لازم است حرکتی جهادی برای راهاندازی نهضت و انقلاب انیمیشن سازی و پویانمایی با عزم و اراده ملی، حمایت و سرمایهگذاری مادی و معنوی و صدور پیامهای اسلامی ـ ایرانی شکل بگیرد زیرا نه تنها جهان اسلام بلکه جهان تشنه عدالت، اخلاق، پاکی، فضیلت و انسانیت است.
دارابی تصریح کرد: واقعیت آن است که در عرصه فرهنگ و هنر متناسب با سرعت انقلاب و نیازهای جامعه و نسل جوان گامهای بلند آنگونه که باید،برداشته نشده است و باید گفت عقب ماندگی تاریخی در حوزه پویانمایییکی از گامهاست.
معاون امور استانهای رسانه ملی ادامه داد: سازمان صدا و سیمایجمهوری اسلامی ایران با درک درست این رسالت تاریخی و لزوم سرعت عمل در تولید و توزیع پویانمایی "پاک، اخلاقی و فرهنگی" و برای آنکه صنعت پویانمایی را در کشور رونق بخشد و رقابت سالم و سازنده میانتولید برنامهسازان، هنرمندان و شرکتها، مؤسسات، وزارتخانهها و دانشگاههای مرتبط و سازمانهای رسانهای و هنری ایجاد نماید. "نخستین جشنواره ملی پویانمایی تلویزیونی ایران" را برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه بیش از 1011 اثر به دبیرخانه جشنواره واصل شده است گفت: بیش از 70 درصد ای آثار از نهادها و مؤسسات غیردولتیبودهاند که این نوید توانایی بخش خصوص برای حضور و سرمایهگذاریدر این صنعت مهم و راهبردی است.
دارابی عنوان کرد: سازمان صدا و سیما امروزه با 150 شبکه رادیویی ـ تلویزیونی، که بیش از 35 زبان فراملی برنامه تولید و پخش میکند و اختصاص بیش از 70 شبکه صدا و سیما در مراکز استانها، قدرت بالایفضای مجازی و پیامرسان داخلی با تشکیل مرکز صبا به عنوان مرکز تخصصی تولید پویانمایی و ایجاد قطببندی و بلوکبندی استانها بر اساس ظرفیتها، استعدادها و پتانسیلهای آنها به عنوان قطب پویانمایی در کنار ایجاد شبکههای تخصصی چون پویا، نهال، امید و دهها عنوان برنامه در حوزه کودک و نوجوان عزم و اراده جدی دارد که با کمک و مشارکت بخش خصوصی و دولتی و همه علاقمندان به "فرهنگ ملی و کالای ایرانی" برای پویانمایی آستین همت بالا زده تا بشود کاری کرد کارستان!
معاون امور استانهای صدا و سیما با بیان اینکه باید کاری درخور شأن و پیشینۀ فرهنگی و تمدنی این ملت و کشور بزرگ و فرهنگ ساز و فرهنگ دوست در حوزه انیمیشن صورت بگیرد گفت: امیدوارم با جشنواره نخست بسترها و زیربناهای مستحکمی را برای دومین جشنواره برداریمچرا که نیک میدانیم و باور داریم که ارزشهای اخلاقی، پاک، دینی،فرهنگی و آموزندهای که در منظومه فکری ما ایرانیان مسلمان وجود دارد را در کمتر جای جهان میتوان سراغش را گرفت.
وی با تاکید بر اینکه برای صیانت از فرهنگ، حفظ حریم خانواده، تربیتکودکان و نوجوانان آگاه و فعال، تعامل قدرتمند در عرصۀ فرهنگ جهانی و هجوم سازمان یافته رسانههای غربی که ارزشها، ایمان، باور، سنت، فرهنگ و همه آنچه که داریم را نشانه گرفتهاند باید در حوزۀ پویانمایی با عزم و اراده ملی وارد شویم اضافه کرد: این مسأله تبدیلی به یک نهضت همگانی شود. خیرین و کسانی که تمکن مالی دارند وارد عمل شوند.
دارابی ادامه داد: لازم است دولت و مجلس محترم با تخصیص اعتبار و بودجه و اهتمام در برنامههای توسعه کشور در این حوزه پشتیبان و یاورو همراه باشند و سازمان صدا و سیما هم در کنار همه این مهم را پیگیری و دنبال خواهد کرد.
مطالب مرتبط:
-
جوایز بخش هايي از جشنواره پویانمایی تلویزیونی ایران اهدا شد
-
عضو هیأت انتخاب آثار جشنواره ملی پویانمایی تلویزیونی ایران:
-
عضو هیأت انتخاب آثار جشنواره ملی پویانمایی تلویزیونی ایران:
-
رئیس سیمای مرکز استانها: پویانمایی ایران باید در سطح بینالمللی قابل ارائه باشد
-
دكتر دارابي: آثار پاك و ديني در سپهر نظام توليد رسانه ملي قرار دارند
-
رئيس رسانه ملي در نشست همانديشي با هنرمندان برگزيده پويانمايي كشور: