لازمه ارتقاء پژوهش جذب پژوهشگران توانمند محلی و بومی است
لازمه ارتقاء پژوهش جذب پژوهشگران توانمند محلی و بومی است

منصفپور
لازمه ارتقاء پژوهش جذب پژوهشگران توانمند محلی و بومی است
مدیر کل پشتیبانی و نظرسنجی افکار رسانه ملی گفت: انتظار میرود که حوزه پژوهش استان به لحاظ کمی و کیفی ارتقاء پیدا کند و لازمه این ارتقاء، جذب پژوهشگران توانمند محلی و بومی در کنار یاری نیروهای درونسازمانی است که از مراکز تامین میشوند.
محمدمهدی منصفپور مدیر کل پشتیبانی و نظرسنجی افکار رسانه ملی و داور بخش راهبردی و پیمایشی بخش پژوهش نوزدهمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانها در گفتوگو با ستاد خبری این رویداد گفت: در رسانه ملی پژوهش و نتایج آن در سه سطح برنامهریزی، سیاستگذاری و برنامهسازی انجام و ارزیابی میشود که برنامهریزی و سیاستگذاری دارای اهمیت زیاد و لازمه موفقیت در برنامهریزی است، البته تحقیقات نشان میدهد که آنچه در مراکز استانها موثر واقع شده پژوهشهای کاربردی در سطح برنامهسازی بوده است. زمانی که پژوهش با تولید پیوند می خورد میتوان تاثیر برنامهریزی و سیاستگذاری را در این حوزه مشاهده و تحلیل کرد.
وی ادامه داد: در این راستا دو موضوع اراده برنامهسازان برای مراجعه به پژوهشگران و آشنایی پژوهشگران با مقوله برنامهسازی برای رسیدن به پژوهشی مناسب اهمیت به سزایی دارد اما عدم ارتباط پژوهشگران و برنامهسازان معضلی مشهود است. این مشکل دو جانبه و از سوی هر دو طیف وجود دارد زیرا از یک سو برنامهسازان پژوهش را جدی نمیگیرند و از سوی دیگر ساختار برنامهسازی به گونهای است که پژوهشگر خود را در وسط میدان نمیبیند و در نتیجه انبوهی از پژوهشهای مفید و موثر وجود دارد که برنامهسازان از آن بی خبرند.
مدیر کل پشتیبانی و نظرسنجی افکار رسانه ملی در ادامه در مورد بودجهای که به مبحث پژوهش اختصاص یافته اظهار کرد: هیچ گروه برنامهسازی از داشتن بودجه تحقیقاتی و پژوهشی محروم نیست و بودجههای تحقیقاتی همواره از سوی واحد طرح و برنامه در اختیار برنامهسازان قرار میگیرد اما تهیهکنندهها مایل نیستند که پژوهش را در بستهای جداگانه ببینند و نویسنده را مجبور به پژوهش کنند که این مسئله نیاز به بررسی دارد.
وی افزود: با توجه به اهمیت پژوهشهای منجر به تولید و پخش، فرایندی را در مراکز ترسیم کردهایم که پژوهشگران محتوای مورد نیاز برنامهسازان را تولید و تهیه کرده و به تهیهکنندگان ارائه دهند تا در نهایت اثری روی آنتن برود که از نظر پژوهشی اعتباری برای آن اثر مستند، سریال، انیمیشن، موسیقی و با گزارش خبری در پی داشته باشد.
منصفپور تاکید کرد: همواره برنامههایی مورد توجه مخاطبان قرار گرفته که پژوهش در آنها پررنگ بوده و توانسته محتوای عمیق داشته باشد و در مقابل زمانی که به دنبال چرایی ضعف یک برنامه یا عدم استقبال مخاطبان از یک برنامه رفتهایم با پژوهش ضعیف و یا عدم همراهی پژوهشگر و برنامهساز مواجه شدهایم.
وی در ادامه در مورد آثار این دوره از جشنواره بیان کرد: آثار رسیده به جشنواره در حوزههای مستند، نمایشی، انیمیشن، موسیقی، خبر و رادیو بررسی شدهاند، اما آنچه در آثار مستند قابل توجه است، پژوهشهای کاربردی و منجر به تولید است. هرچند در حوزه رادیو و خبر نیز پژوهشهای در خور توجهی ارائه شده است.
داور بخش راهبردی و پیمایشی بخش پژوهش جشنواره نوزدهم تولیدات مراکز استانها بیان کرد: در این دوره از جشنواره آثار در شش بخش راهبردی، پیمایشی، کاربردی منجر به تولید، کیفی و تحلیل محتوا، جنبی و ویژه مورد ارزیابی قرار میگیرد. برای رسیدن پژوهشگر به انچه مرکز در نظر دارد و ارتقای روشهای کیفی و پژوهشی الگوهایی را طراحی کردهایم تا زاویه دید پژوهشگر استانی با ستاد پژوهش مستقر در مرکز پژوهش و سنجش افکار برنامهای هم راستا باشد و از این رو دستورالعملهایی را به همه مراکز دادهایم تا همگی از یک رونئ پژوهشی علمی و دانشگاهی استفاده کنند.