محمد ثقفی: جشنواره مسیر پیش پای برنامهسازان مراکز را برای دیده شدن، کوتاه میکند
مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی معتقد است که برگزاری جشنواره اگر هدفمند و با برنامهریزی باشد، مسیر پیش پای برنامهسازان مراکز را برای دیده شدن، کوتاه میکند.
محمد ثقفی، مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی در گفتوگو با ستاد خبری بیستمین جشنواره تولیدات مراکز استانها درباره لزوم برگزاری این جشنواره گفت: انتظار میرود جشنواره تولیدات استانی پس از 19 دوره به بالندگی لازم رسیده باشد. این رویداد فرصتی استثنایی در اختیار مراکز قرار میدهد تا بتوانند بنیهها و توانمندیهای فرهنگی و بومی استانها را در ساختارها و قالبهای مختلف تولیدات رادیویی و تلویزیونی معرفی کنند.
وی ادامه داد: در این آوردگاه آثار و تولیدات مراکز دقیقتر و کارشناسانهتر دیده میشوند و این فرصت را در اختیار استعدادهای بالقوه مراکز قرار میدهد تا شناسایی و معرفی شوند. در صورتی که نگاه سازمان به مراکز، نگاه واقعی سازمان دوم رسانه ملی باشد، میتوان امیدوار بود که با تدابیر و برنامهریزی مناسب، بتوان از دل برگزاری جشنواره، استعدادهای ارزشمندی را به عنوان نیروی عقبه برنامهسازی سازمان، شناسایی و معرفی کرد. لذا در اولین قدم ضرورت دارد دستاوردهای این جشنواره در ارتقای تولیدات مراکز تحلیل و بررسی شود و نقش برگزیدگان دورههای مختلف این رویداد به ویژه استعدادهای جوان، در جریان امروز تولیدات مراکز مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. بدیهی است نتیجه حاصل از این بررسی، درجه لزوم و اهمیت برگزاری جشنواره را مشخص میکند.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی درباره فعالیتهای استان برای حضور در جشنواره در طول سال گذشته گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی و استفاده از روشهای نوین برنامهسازی در کنار نقدها و بررسی نقصها و قوتهای آثار برنامهسازان مرکز به نوعی منجر به ارائه یک معیار برای سنجش آثار و همچنین یک نوع الگوسازی برای برنامهسازان شده است، رویهای که در درازمدت منجر به کیفی شدن تولیدات و حضور پر رنگتر مرکز در جشنواره نیز خواهد شد.
وی افزود: از طرفی بررسی و بازخوانی استانداردها، دستورالعملها و معیارهای برنامهسازی سازمان در دل جلسات مختلف طرح و برنامه و ارزیابی برنامه های مرکز، که به صورت ویژه و اختصاصی به هر برنامه نگاه کارشناسانه دارد، کمک شایانی به کیفیتر شدن تولیدات مرکز برای حضور در جشنواره شده است.
ثقفی درباره میزان تاثیر جشنواره تولیدات استانی در ایجاد انگیزه در میان جوانان هنرمند مراکز استانها گفت: عرصه تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانی مهمترین عرصه در دسترس استعدادهای جوان در مراکز استانهاست و میتوان آنها را پشتوانهای قابل اعتماد برای آینده تولید در رسانه ملی قلمداد کرد. بنابراین ضرورت دارد بر اساس یک نگاه و هدف بلند و عالی از پیش تعریف شده برای جذب برنامهسازان جوان حرکت و برنامهریزی کرد و جشنواره میتواند زمینههای مساعد برای شکل گیری این روند را در اختیار بگذارد.
وی تصریح کرد: مرکز خراسان جنوبی به تبع نوپا و جوان بودن شبکه، از نیروهای جوان به عنوان بدنه اصلی برنامهسازی خود بهره برده است. به عبارتی سرمایه انسانی این شبکه کاملا جوان و و جوینده است. با این وجود آنچه در این خصوص میتوان پیشنهاد داد این است که در جشنواره ضمن تعریف نقشه راه و چشمانداز تولیدات مراکز، نقش و جایگاه برنامهسازان جوان مراکز استانی در این زمینه را نیز مشخص کرد؛ لذا اختصاص بخشهایی از جشنواره به تولیدات استعدادهای جوان و یا در صورت امکان برگزاری جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی جوان به صورت مستقل، برگزاری کارگاههای آموزشی در کنار جشنواره برای استعدادهای جوان مراکز به صورت ویژه و تداوم این کارگاهها در طول سال، ویژه دیدن برنامهسازان جوان در پروسه انتخاب و معرفی آثار به جشنواره از سوی مراکز به منظور ایجاد فرصت برای تجربهآموزی، انتخاب جوانترین برنامهساز در هر آیتم از بخشهای داوری جشنواره و بسیاری موارد دیگر میتواند در ترغیب نیروهای جوان و بروز استعدادهای آنان در برنامهسازی موثر باشد.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی در بررسی نقش جشنواره در تقویت انگیزه برای برنامهسازان شبکههای استانی گفت: وقتی جشنواره بتواند توانمندیهای برنامهسازان را با درک تمام تنگناهای تولید در مراکز، ببیند و در صورت ارزشمندی، آن را ارج بنهد و به آثار و سازندگان آن اعتبار بدهد، قطعا برنامهساز استانی نیز انگیزه برای ساخت تولیدات بهتر را در خود تقویت میکند.